Novosti

Rikon 2018. – SRAZ SVJETOVA

Dragi posjetitelji, gosti i svi zainteresirani,

sa zadovoljstvom objavljujemo temu Rikona 2018. – SRAZ SVJETOVA!

Ove godine želimo raspravljati o važnim društvenim i znanstvenim temama kroz prizmu SF-a, želimo sukobiti mišljenja, pozicionirati žanrove i fandom u kontekst suvremenog svijeta i suvremenih tehnologija, potaknuti na razmišljanje i doživjeti inovativne oblike umjetnosti i kulture općenito.

 

Prvi tematski izazov postavljamo cosplayerima kroz dvije posebne natjecateljske kategorije:

– Mash-up – individualna – spojite dva ili više likova u jedan kostim i očarajte publiku kreativnim kombinacijama.
– Multiverse – grupna – različiti fandomi u jednom zajedničkom grupnom cosplayu? Savršena prilika za oživljavanje najluđih ideja. Spojite spojivo, ma spojite i nespojivo, upravo to je i poanta.

 

Nove avanture nas čekaju, a sada je savršen trenutak za početi osmišljavati ideje. Prijave programa započet će sredinom kolovoza kao i inače, Rikon 2018. održat će se od 5. do 7. listopada, a do tada pratite objave jer ovo je tek početak.

Rikonski afterparty u Beertiji

Kraraoke u Klub.u

Program Rikona tipično završava vrlo kasno (iza ponoći) i vjerujemo da će nekima nakon zadnjih kvizova i predavanja biti samo do toplog kreveta. No za one druge, zabava tek počinje.

Kao i prethodnih godina, u subotu od 01:00 do 04:00 nastavljamo druženje u obližnjem klubu Beertija uz karaoke party i veliki izbor domaćih i inozemnih piva. Vrijeme je da počnete uvježbavati svoju omiljenu pjesmu…

Koncertni prostor gdje se održava rikonski after party rezerviran je za posjetitelje konvencije, tako da obavezno ponesite svoju akreditaciju!

Više…

Rikon za najmlađe geekove

Rikonski nedjeljni program namijenjen je najmlađima (za koje je ulaz, baš kao i za njihove roditelje besplatan) a očekuje ih niz zabavnih radionica na kojima će moći izraziti svoju kreativnost te još ponešto.

Više…

Igrajte se na Rikonu

Igraonica

I ove ćete godine u rikonskoj igraonici naći cure i dečke iz Igranja.hr, te njihovu hrpu igara koje će vam vrlo rado demonstrirati. Dovedite prijatelje, zgrabite stol i stolice i odigrajte partiju, dvije, pet.

Larperi će sigurno biti zadovoljni ponudom ovogodišnjeg larp maratona u organizaciji nezamjenjivih Terrible Creations, a za fanove Pathfindera, s zadovoljstvom najavljujemo njegov povratak na Rikon.

Czech Games Edition predstavit će niz svojih stolnih i kartaških igara a uz to vas očekuje i turnir u iznimno zabavnoj igri Codenames, gdje pobjednike očekuje i super nagrada.

Room escape je i ove godine dio rikonskog doživljaja. S zadovoljstvom najavljujemo Murder! Tent. Prijavite se što prije, mjesta su ograničena!

Književni Rikon

Predavanje Davora Horvatića

Ljubitelji pisane riječi trebali bi doći na svoje na Rikonu. Ima svega, od predavanja do predstavljanja i radionica!

Više…

Kvizni Rikon

Biltenov filmsko-glazbeni kviz

Rikonski kvizoljupci, pripremili smo vam čitavu lepezu kvizova na kojima ćete moći testirati svoje znanje i pokazati tko je majstor poznavatelj a kome je i drugo mjesto dovoljno.

Više…

LARP na Rikonu

larp radionica

I ove je godine LARP dio rikonskog programa a s zadovoljstvom najavljujemo i jednu ekskluzivu!

Više…

Znanstveni Rikon

Predavanje Vedran Miletić

I ove ćemo godine ugostiti niz uglednih predavača koji će održati niz zanimljivih znanstvenih predavanja.

Više…

Accio Ministarstvo Magije!

Ministarstvo magije Hrvatska

S zadovoljstvom najavljujemo da će Ministarstvo Magije i ove godine sudjelovati na Rikonu. Dečki i cure iz hrvatke podružnice ponovno će održati čitav blok programa posvećen Harryu Potteru i sigurni smo da će se naći ponešto za svakog!

Više…

Rikonski GoH program (i malo iznenađenje)

Emma Newman

Rikonska je počasna gošća ove godine Emma Newman, višestruko nagrađivana spisateljica, podcasterica, naratorica audioknjiga, larperica i još štošta geekovskog.

Osim klasičnog Q&A na kojem ćete se moći pobliže upoznati s njenim likom i djelom, Emma će održati i književnu radionicu koja će sigurno biti od pomoći svima koji žele napisati tu priču ili roman koja im se mota po glavi ali nikako da iz iste pređe na papir. Svoja iskustva s čitanjem priča i romana za audioknjige ali i savjete o čitanju u javnosti Emma će podijeliti s vama na prezentaciji o naraciji audioknjiga (koju će otvoriti čitanjem ulomka iz svog romana After Atlas).

Više…