Emma Newman počasna gošća Rikona 2017.

Emma Newman

Emma Newman britanska je spisateljica kratkih priča, novela i romana u rangu od znanstvene fantastike do urban fantasya i svega između.

Od prve objavljene knjige u 2010. do danas izdala je zbirku i niz romana te sudjelovala u nekoliko zbirki i antologija, a može se pohvaliti i s nekoliko nagrada i nominacija, uključujući osvojenu nagradu British Fantasy Society za najbolju kratku priču 2015., te nominaciju za za BFS-ove nagrade za najbolji roman te Best Newcomer Award za roman “Between Two Worlds” (prvi iz urban fantasy serijala Split Worlds, spoj noira, magije i zlih vila) 2014.

Njen najnoviji roman, SF krimić “After Atlas” (smješten u svijet njenog prethodnog romana “Planetfall“) nominiran je ove godine za nagradu Arthur C. Clarke, a nedavno joj je izašla steampunk novela “Brother’s Ruin“.

Emma je također sutvorac i domaćin vrlo popularnog podcasta “Tea & Jeopardy” koji uz ugodne i iznimno geekovske razgovore s žanrovskim piscima uključuje (citiramo Emmin opis) čaj, kolače, blago opasne situacije i raspjevane kokoši. “Tea & Jeopardy” može se pohvaliti nagradom Alfie te nominacijom za Huga.

Kad ne piše i ne podcasta, Emma je profesionalni čitatelj audio knjiga, šije haljine, larpa, igra RPG-ove, bloga (prvenstveno na enewman.co.uk ali povremeno i recimo na Tor.com), a također je i aktivna na Twitteru kao @emapocalyptic.

Emma Newman

Izvor fotografije: Jobey Sessions, za časopis SFX Magazine

Dakle, spisateljica, podcasterica, gejmerica – drugim riječima svestrani geek te time i GoHica po mjeri Rikona. Iznimno smo zadovoljni što ćemo ju imati priliku ugostiti te se nadamo da će Rikon i hrvatski fandom ostaviti na nju barem jednako odličan dojam kakav su prošle godine ostavili na Thomasa Olde Heuvelta.

Kakav vam točno program pripremamo s našom GoHicom saznat ćete kad krenemo s službenom najavom rikonskog programa, a do tad vam želimo ugodno ljeto, za čije vruće dane vam preporučujemo opuštanje uz neki od Emminih romana ili epizodu (ili deset) njenog podcasta.

Listopad vam se možda čini još daleko, ali ustvari je već iza ugla…

Komentari