Književni Rikon

Predavanje Davora Horvatića

Ljubitelji pisane riječi trebali bi doći na svoje na Rikonu. Ima svega, od predavanja do predstavljanja i radionica!

Jubilarni Rikon obilježit će prigodno predavanje: Antonija Mežnarić ima puno toga za reći o zmajevima (i djevama) u povijesti, narodnim predajama i modernom žanru, stoga svakako svratite na njeno predavanje.

Što je Rikon bez predavanja Marka Fančovića? Nećete ni ove godine saznati jer vas očekuje njegovo predavanje o zbirci koja je odjeknula poput bombe i promijenila žanrovsku književnost – Dangerous Visions.

Naša počasna gošća Emma Newman ima što za reći ne samo pisanju već i o čitanju napisanog pa tako možete poslušati njeno predavanje o naraciji audio knjiga i čitanju u javnost a ako vas zanima čavrljanje s piscem o pisanju i žanru tu je i njen suprug i pisac Peter Newman.

Pregled distopija u književnosti i šire dat će vam Igor Milković a o utopiji u sovjetskoj književnosti (i razlozima njenog zabranjivanja) pričat će vam Rafaela Božić.

Za sve vas koje je ljubav prema pisanoj riječi navela da se i sami upustite u spisateljske vode tu su i dvije književne radionice naše počasne gošće i njenog supruga – bilo da ste zapeli u pisanju ili ne možete ni započeti s njim, radionice će vam sigurno biti od koristi.

Napisali ste roman ali niste sigurni što bi s njim? Maja Škvorc zna ponešto o samoizdavaštvu a svoja će saznanja rado podijeliti s vama na predstavljanju svojih knjiga Dragon’s Treasure i Dragon’s Prize.

I naravno, tu je i niz predstavljanja književnih djela: naš gost iz inozemstva Argent Hellion predstavlja ne samo svoj fantasy roman Atharon već i s njim povezanu stolnu igru Konkvest, Vesna Kurilić predstavlja svoj dugoočekivani vukodlački roman Izazov Krvi, a Tomislav Beronić predstavit će roman Peta Dimenzija kojem je ove godine dodijeljena i Artefaktova nagrada publike.

Fanzini su i dalje živi i aktivni a ovog ćete puta moći čuti nešto o jubilarnom 20. Eridanu te o engleskim izdanjima Parseka.

U subotu će biti dodijeljene i nagrade Artefakt, koje su ove godine proširile broj kategorija. Tko ih je osvojio možete pročitati na linku a ako neke od dobitnika želite vidjeti uživo ili čak upoznati, Rikon je mjesto za to.

 

Komentari