Predstavljanja – Rikon 2016

 • Thomas Olde Heuvelt: Predstavljanje romana "HEX" i Q&A

  Thomas Olde Heuvelt Hex

  Thomas Olde Heuvelt nizozemski je pisac horora i počasni gost Rikona 2016. Dobitnik je nagrade Hugo za najbolju kratku priču "The day the world turned upside down" te nominiran za još dvije nagrade Hugo. Predstavit će svoj roman "Hex" koji ove godine plijeni međunarodnu pažnju te odgovarati na pitanja publike o horor žanru, pisanju i svojem radu. Napomena: ova točka programa je na engleskom jeziku.

 • Josip Ćirić, doc. dr. sc: Fallout i filozofija - predstavljanje knjige

  Josip Ćirić

  Fallout kao kultna RPG igra dotiče se brojnih tema koje imaju filozofsku pozadinu. Uz razumljiv jezik, puno screenshota iz igre, prokrčit ćemo put kroz brojne reference i skrivene probleme života, svemira i svega ostalog u Postapokaliptiji.

 • Daria Keršić: Predstavljanje knjige Moć albiura - anđeli i demoni na Rikonu

  Daria Keršić

  Autorica i njezin partner-in-crime pričat će o samoj knjizi, radnji u njoj, anđelima i demonima, autoričinom procesu pisanja, zanimljivostima vezanima za taj roman i činjenici da je to njena prva knjiga. A onda, ovisno o raspoloženju same publike, možda bude i prilike da spomenuta autorica zapjeva u pratnji Filipa Stilina, druge polovice dua “Siren & the Wolf”.

 • Predstavljanje zbirke Istrakona 2016 ''Igra pričina'' i zbirke FFK 2016 ''Arheološke priče''

  Arheološke priče i Igra pričina

  Udruga Albus prvi će puta predstaviti novu zbirku kratkih SF&F priča ''Igra pričina'' izdanu u sklopu Istrakona 2016., te zbirku priča ''Arheološke priče'' izdanu u sklopu Festivala Fantastične Književnosti 2016. Zbirke će predstaviti urednici istih, Gorana Družeta i Mirko Grdinić, pa Vas pozivamo da dođete i čujete što ima novog u pazinskoj nakladi.

 • Davorin Horak: Novo u Solarisu!

  Davorin Horak

  Predstavljanje novih romana domaćih autora objavljenih u biblioteci Solaris i najava naslova koji dolaze. Predstavit će se Ivana Delač s romanom za mlade "Izgnani" i Oliver Franić s filozofskim sf-om "Kad tama zavlada". Od naslova u pripremi najavit će se romani Ivana Lutza, Eda Barola, Zorana Krušvara, Gorana Gluščića, Vladimire Becić, Robija Selana i Vanje Spirina.

 • Bojan Ekselenski: Supernova i Udruga Zvijezdana prašina

  Bojan Ekselenski

  Predstavljat ćemo novu i vjerojatno jedinu ozbiljnu literarnu reviju za spekulativnu fikciju Supernova (uz dijeljenje primjeraka), predstaviti zbirku priča Zvezdni prah i uputiti poziv hrvatskim autorima da se promoviraju u slovenskim magazinima i zbirkama (Supernova, Jašubeg en Jered, Zvzedni prah).

 • Ivan Kranjčević: Worldcon & Eurocon

  Ivan Kranjčević

  Predstavljanje SF konvencija i njihovih konvencija odnosno običaja, u Hrvatskoj i izvan nje. Predavanje će se dotaknuti Eurocona u Španjolskoj 2016 i Dortmundu 2017. Provjerite kako je bilo na ovogodišnjem Worldconu najvećoj svjetskoj SF konvenciji te što nas očekuje iduće godine u Helsinikiju na sljedećem 75om Worldconu.

 • Ivan Kranjčević: SF cons around Europe

  Ivan Kranjčević

  Predstavljanje SF konvencija i njihovih konvencija odnosno običaja, u Hrvatskoj i izvan nje. Predavanje će se dotaknuti Istrakona, SFeraKona, Rikona, Pyrkona, Eastercona, Finncona, Antwerpcona, Luxcona, Swancona, Confluxa, Vienna Comic Cona i mnogih drugih konvencija.