Predstavljanja – Rikon 2017

 • Predstavljanje 20. broja fanzina Eridan

  Eridan, fanzin udruge 3. zmaj obilježit će 20. Rikon svojim 20. brojem. Predstavljanje će voditi glavni i odgovorni urednik Igor Rendić i grafička urednica Tamara Crnković a ako vas zanima što se sve nalazi u ovom broju, želite upoznati neke od u njemu objavljenih autora i ilustratora ili samo želite urednike pitati nešto o uređivanju fanzina, svratite!

 • Q&A s Emmom Newman

  Emma Newman

  Emma Newman britanska je spisateljica, podcasterica i naratorica audio knjiga. Predstavit će svoj međunarodno popularan i nagradama ovjenčan rad te odgovarati na pitanja publike o svemu žanrovskom i fandomskom ali i šire, od pisanja i snimanja podcasta do larpa, cosplaya, i odabira pravog čaja za svakog gosta. Keksi za svakog tko postavi zanimljivo pitanje.

 • Vedran Vivoda, Matija Nagy, Aleksandar Zemunik: Igra iz inkubacije: Ork detektiv u kišom okupanom gradu - Antasia Noir & predstavljanje Machine u Rijeci

  Predstavljanje igre iz inkubacije Machine, koja je dobila i potvrdu Steam Greenlight-a.

 • Maja Škvorc: Predstavljanje knjiga Dragon's Treasure i Dragon's Prize te predavanje o iskustvu samoizdavaštva

  Maja Škvorc je pod pseudonimom Maya Starling u prosincu 2016. objavila fantasy roman na engleskom jeziku, „Dragon's Treasure“, a u ožujku 2017. nastavak „Dragon's Prize“.

 • Argent Hellion: Atharon (Konkvest)

  Predstavljanje serijala Atharon sa prvom knjigom "Atharon:Početak" i društvene igre "Konkvest" te autorova iskustva s višegodišnjom potragom za izdavačem i ulaskom u izdavačke vode.

 • Tomislav Beronić: Predstavljanje knjige PETA DIMENZIJA

  Knjigu PETA DIMENZIJA predstavit će autor Tomislav Beronić. Tijekom događanja posjetitelji će moći postavljati pitanja i davati svoje komentare.

 • Marko Tominić: Saint Kotar

  Saint Kotar je video igra. Radi se o psihološkoj horor point-and-click avanturi s radnjom koja se odvija u fiktivnom gradiću smještenom na području Gorskog Kotra u Hrvatskoj.

 • Vesna Kurilić: Predstavljanje romana Izazov krvi (SFERA, Zagreb, 2017.)

  Vesna Kurilić

  Eksplozija koja je raznijela tek izgrađenu prugu nadomak Fužina prijeti raznijeti i svijet Snježane, udove Rački, vlasnice malog konačišta koje skriva velike tajne. Hoće li ih prvi otkriti mladić kojeg je Snježana spasila od sigurne smrti u snijegu, neprijateljski nastrojeni susjedi ili bankari koji silno žele i u ovaj zabačeni dio Austrougarskog carstva donijeti industrijsku revoluciju?

 • Irena Rašeta i Monika Tresk: Sretan 40. rođendan, SFeraKone!

  Jeste li znali da sljedeće godine SFeraKon slavi 40. rođendan? Nabacili smo mu malo šminke, utegnuli ga u struku, napravili mu novi friz i vrijeme je da otkrijemo kako će izgledati. Dođite na big reveal makeovera!

 • Mirko Karas, Irena Rašeta, Maja Škvorc: Domaći SF u tuđini - predstavljanje engleskih Parseka

  Čitaju li vanhrvati hrvatske autore? I kako uopće dolaze do njih? Parsek, fanzin društva SFera, radi upravo na tome! Brojevi Parseka s pričama hrvatskih autora prevedenima na engleski jezik su već redovna literatura Worldcona, Eurocona i ostalih stranih konvencija.

 • Marko Mlinar: FantaSTikon i Super H. I. K.

  Splitska Udruga F&ST uzvraća posjet RIKONovcima. Kako smo osnovali splitsku SF konvenciju ? Kako nam je bilo na prve tri ? Što splitska Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku organizira tijekom godine u Splitu, a što (i gdje) godišnje ?

 • Peter Newman: Čavrljajte s piscem

  Želite dobiti neki dobar savjet o pisanju? Zanima vas nešto o tuđem kreativnom procesu što biste mogli primjeniti na svoj? Ili jednostavno ima stvari koje ste uvijek htjeli pitati nekog SF i fantasy pisca ali niste imali prilike? Pridružite nam se na sat vremena opuštenog čavrljanja i odgovaranja na pitanja s Peterom Newmanom, a također ćete ga imati prilike čuti kako čita ulomke iz svojih dosadašnjih te čak i nekih budućih radova. Napomena: ova se stavka održava na engleskom jeziku.