Radionice – Rikon 2017

 • DnD radionica za početnike

  dnd za početnike

  Radionica je namijenjena početnicima koji nisu do sada imali priliku igrat DnD, a oduvijek su htjeli. Proći ćemo osnove igranja, kreiranja likova. svijetova, te odigrati kratku priču kako bi i sami probali.

 • Radionica kolaborativnog larpa

  larp radionica

  Najvažniji dio svakog larpa su igrači, i o igračima ovisi kakvo će iskustvo svi imati na larpu. Na ovoj radionici obraditi će se specifične tehnike iz nordijskih blockbuster larpova vezane za improviziranu glumu, sigurnost i komfor sudionika, i druge - a sve u svrhu postizanja boljeg iskustva za sve sudionike, zajedničkim trudom. Ove tehnike će se moći isprobati u par vježbi, scenarija i jednom mikro-larpu kojeg ćemo ugrubo dizajnirati tokom same radionice. Svi role-playeri i oni koji to žele postati su dobrodošli.

 • Radionica Gallifreyanskog pisma

  radionica gallifrey

  Krugovi, crtice, točkice nisu samo šare po TARDIS-u već jedno pravo pismo. Naučite napisati vaše ime ili drugu riječ ili rečenicu po volji na pismo Time Lordova!

 • Umijeća srednjovjekovnog čovjeka

  Cjelodnevni program radionica koje će vam pružiti priliku naučiti baratati raznim srednjovjekovnim oružjem, lukom i strijelom, spravljati začinjeno srednjovjekovno vino hipokras, koristiti ručni tkalački stan te tko još ne zna može naučiti kako se spajaju karike u verižni oklop. Oživite sa nama svijet davnina, zaboravljenih vještina i viteške časti te ispijte koju čašicu hipokrasa. Prijave za radionice će se primati na štandu udruge Ordo Sancti Viti.

 • Zmajska origami radionica

  origami zmajevi

  Napravite zmaja uz pomoć origami gurua. Pokazati ćemo vam razne modele zmajeva, od jednostavnijih za početnike, do pravih zmajeva za naprednije origami majstore. Također, pripremiti ćemo razne vrste zmajeva: duguljaste istočne, zapadne zmajeve, zmaja koji maše krilima i još drugih. Napomena: ova će se radionica održati i u nedjelju u sklopu dječjeg programa.

 • Zgeekaj torbu

  Kako od stare odjeće napraviti novu, i od neuglednih cekera neobične torbe? Makeover se postiže bojama za tkanine i sfičnim šablonama, a vještiji se mogu okušati i s kistom. Broj cekera je ograničen, tako da su svi pozvani donijeti neki stari odjevni predmet i preurediti ga.

 • Knjigo, van iz moje glave! (književna radionica s Emmom Newman)

  Hrvate se s radnom verzijom svog romana? Zakopali ste se u istraživanje pa ustvari i ne pišete? Već godinama imate knjigu u glavi ali nikako da ju pretočite na papir? Ladica vam je krcata nedovršenih priča i rukopisa?

 • Kad projekt zapne (književna radionica s Peterom Newmanom)

  Radionica za sve koji su zapeli s projektom. Nije bitno jeste li početnik ili etablirani pisac, jeste li zapeli na prvoj ili na stotoj stranici: ako imate projekt koji možete donijeti na radionicu, Peter će vam pokušati pomoći da nastavite s radom. Radionica ima ograničen broj mjesta, molimo vas da se prijavite na vrijeme! (Prijavnice će biti na oglasnoj ploči.)