Dobitnici nagrade Artefakt 2019.

Nagrada Artefakt 2014

Književna nagrada Artefakt već se tradicionalno dodjeljuje svake godina na Rikonu, za najbolja domaća žanrovska ostvarenja objavljena prethodne godine. Tako da nam je veliko zadovoljstvo objaviti ovogodišnje dobitnike ove književne nagrade.

U kratkoj kategoriji nagradu je dobio Vanja Spirin za kratku priču Božanski Orko, u srednjoj kategoriji nagrada ide Torpu Monianttu za priču Trostuki misterij Balltona, a u dugoj kategoriji nagradu je dobila Milena Benini za roman Mletački sokol.

S Gradskom knjižnicom Rijeka nastavljamo suradnju uz neke novosti tako da i ove godine dječji žiri dodjeljuje nagradu za najbolji roman za djecu i to Nives Madunić Barišić za roman Dlakava ljubav: 4. slučaj detektiva Melkiora. Osim toga zadovoljstvo nam je najaviti i posve novu nagradu ove godine, a to je Artefakt za najbolju slikovnicu, a tu je nagradu naš najmlađi žiri dodijelio Tamari Bakran i Marseli Hajdinjak za slikovnicu Babasova i kraljičino stablo.

Nagrada za poseban doprinos fandomu ove godine ide Hangaru 7/Inverziji, za njihovu upornu i konzistentnu promociju žanra, posebice domaćeg književnog ostvaraja u spekulativnoj fikciji.

Svim dobitnicima iskreno čestitamo.

Svečana dodjela nagrade održat će se u subotu u 20:30 sati, a otvorit će je Random Ukulele Encounter. Vidimo se na Rikonu!

Komentari