Izložbeni program na Rikonu 2019.

Dragi posjetitelji, u nastavku vam donosimo čije ćete sve radove moći pogledati u izložbenom prostoru na Rikonu 2019. Uživajte, nama je svakako velika čast i zadovoljstvo ugostiti ih.

Sara Pregel

Sara Pregel (umjetničkog naziva Saritos), 22 godine, studentica diplomske godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Likovi i čudovišta su joj inspirirani fatasyjem u crtežu, a prisutna je i zanimacija za demonologiju. Najdraže tehnike prilikom izrade radova su olovka, tuš i bojice, ali se bavi i digitalnim crtanjem. Kroz crteže nastoji istaknuti karakter svojih čudovišta i likova, ispričati njihovu priču, pritom pronalazeći inspiraciju u prirodi, knjigama, serijama, povijesnim zbivanjima te u ostalim umjetnicima sličnog žanra. Najveća želja joj je da radi u gaming industriji kao dizajner likova, a u slobodno vrijeme igra igrice, čita stripove, piše priče (od kud i svi likovi proizlaze) i pronalazi nove stvari za inspiraciju.

Hrvoje Silić

Inspiriran još u osnovnoj školi raznim crtanim filmovima i stripovima, započeo je imitiranjem kreativnih procesa, često baziran na pretežito fantasy i znanstveno-fantastičnoj tematici. Stripovi poput Conana, Nathana Nevera i Dylana Doga pratili su autora kroz njegovo školovanje te ostavili značajan utjecaj na autorov likovni izričaj. Zajedno uz filmove sličnih žanrova oformili su temelj inspiracije koji se preko fakultetske prakse proširio na animalizam i portrete. Dodatni utjecaj na kreativno stvaralaštvo bila je i metal glazba, koja je u korelaciji s naslovnicama albuma bila dvostrani izvor inspiracije s obzirom da je do kraja osnovne škole autor pohađao i četiri godine glazbene škole.

Završio je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, radi kao freelancer u svijetu ilustracije igara već 10 godina. Primarne teme su mu horror, sci-fi i fantasy, a medij pretežno grafički tablet.

Tomislava Turčin

Bavi se tradicionalnim načinom ilustriranja a najveća inspiracija joj je glazba koja onda najčešće diktira tematiku radova. Trenutno se bavi izradom stripova, ilustracija za knjige i kratke priče, što je, također, uvertira za ilustriranje covera muzičkih albuma.

CITIZN999

Citizn999 je umjetnica iz Rijeke koja svakodnevnu inspiraciju crpi iz živopisnih snova, fascinantnih mitologija cijelog svijeta, srednjovjekovnih grimoara, zaboravljenih bajki te suvremene znanstvene fantastike. Stvara u širokom rasponu tradicionalnih (i digitalnih) tehnika, prvenstveno crnim tušem na papiru. Radove s tematikom fantastike, fantazije i nadrealizma je izlagala u Klubu mladih Rijeka, Istrakonu, Liburnikonu, Rikonu, Festivalu mitova i legendi Istre i Kvarnera i sličnim manifestacijama.

Christian Burić

Christian Burić autor je iz Rijeke koji u svom stvaralaštvu bira mračne tonove fantastike, fantazije, mistike crpeći inspiraciju iz drugih dimenzija. Najveći utjecaj na njegov izbor motiva imaju raznovrsni žanrovi metal glazbe, videoigre te sci-fi i horor filmovi. Autor likovnih dijela koristi olovku i tintu kao primarnu tehniku, a bavi se i modeliranjem skulptura od različitih materijala. Izlagao je do sada na Rikonu 2017. i 2018. godine te u Klubu mladih 2018. godine.

Bojana Vojvodić

Bojana Vojvodić magistrirala je na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci 2010. godine, spajajući slikarstvo i eksperimentalne instalacije za tijelo s temama cyberpunka i transhumanizma. Teme kojima se bavi često su vezane uz digitalnu eru, internet i transhumanizam, no nerijetko kroz svoje radove progovara i o osobnom životu, zdravlju i doživljajima, dok pod utjecajima navodi internet i pop kulturu, politiku, književnost, glazbu i film. Aktivna je članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika Međimurja HDLUM, a uz umjetnost bavi se i kostimografijom i scenom te aktivno sudjeluje u raznim kulturnim projektima. Izlagala je na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj i Rusiji.

Sara Nekić

Mlada umjetnica iz Rijeke čija strast i inspiracija potječu iz fantasy svijeta i svijeta glazbe.

Radovi ovih umjetnika pogledajte za vrijeme trajanja Rikona 2019., a dobrodošli ste ih i podržati praćenjem na društvenim mrežama ili na druge načine u skladu s njihovim stvaralaštvom.

 

 

Komentari