Prezentacije i tribina domaćih developera igara na Rikonu

Starpoint Gemini 2Posebnost ovogodišnjeg Rikona su predstavljanja domaćih studija za razvoj računalnih igara – tako  će posjetitelji u subotu 11. listopada imati priliku upoznati timove Cateia Games, Ironward i Little Green Men te saznati nešto više o njihovim naslovima.

U subotu od 15 sati do 21.30 saznajte sve što vas je ikad zanimalo o razvoju računalnih igara od onih koji to vrlo uspješno rade.

Little Green Men su PC developeri koji su se predstavili prije četiri godine s igrom Starpoint Gemini, a ove godine izdali su njen dugoočekivani nastavak. Starpoint Gemini 2 je igra koja spaja RPG elemente sa svemirskom simulacijom te igraču omogućuje putovanje svemirskim brodom kroz Gemini sustav u kojem on može trgovati ili ratovati s pedesetak različitih frakcija.

Ironward je studio kojem je zadatak kreirati nove i jedinstvene igre kakve još ne postoje na tržištu. Ovaj indie studio uspješno je kickstartao svoju igru The Red Solstice, taktičku kooperativnu igru s RPG elementima. Igrač preuzima ulogu jednog od svemirskih marinaca koji imaju zadatak istražiti što se dogodilo s kolonijama na Marsu za vrijeme oluje zvane The Red Solstice.

Cateia Games su veterani izrade igara za PC, MAC, iOS, Android. Izdali su preko dvadesetak naslova lokaliziranih na petnaestak jezika. Njihovi najpoznatiji naslovi su: Kaptain Brawe: Brave New World, Tales from the Dragon Mountain, The Legend of Crystal Valley, Kingdom Tales

Studiospektar je kompanija koja je tek nedavno krenula u izradu računalnih igara. Njihov prvi projekt zove se Viktor, point & click avantura u kojoj igrač upravlja Viktorom, nezadovoljnim građaninom alternativne Austro-Ugarske Monarhije.

Osim predstavljanja svojih projekata, razvojni timovi će na tribini koju moderira Hrvoje Beljan podijeliti svoja iskustva sa razvojem igara u Hrvatskoj, plasiranju domaćih igara na strano tržište i crowdfundingu.

Komentari