Rikon 2015: Mos Croatia Spaceport stiže na Rikon

Tema ovogodišnjeg Rikona je serijal Zvjezdani Ratovi te vas stoga ove godine na konvenciji očekuje niz uz to vezanih sadržaja.

Sa zadovoljstvom najavljujemo suradnju s udrugom Mos Croatia Spaceport. Udruga je život započela kao zajednička druženja SW fanova iz kojih je nastala ideja o stvaranju web stranice Mos Croatia Spaceport, “zamišljena kao okupljalište SW fanova i svojevrsni hrvatski SW portal”. Aktivnosti Udruge zasnivaju se na direktnom druženju članova i dijeljenju ljubavi prema Zvjezdanim Ratovima i znanstvenoj-fantastici te fanovskim aktivnostima pojedinaca, kao što su organizacije raznih predavanja i projekcija. Sve što vas još bude zanimalo o udruzi i njenom radu moći ćete saznati na njihovom štandu.

U sklopu Rikona 2015. članovi Mos Croatia Spaceport održati će predavanje na temu specijalnih efekata u Zvjezdanim Ratovima; uz to, svi koji su ikad maštali o letu X-Wing ili TIE Fighter lovcem moći će se okušati u Star Wars: X-Wing miniatures igri dok će se oni koji podržavaju Pobunjenički Savez i oni koji podržavaju Carstvo moći sučeliti u Star Wars: The Card Game i napokon dokazati tko je bolji.

 Uz Mos Croatia Spaceport, Rikon vam priprema i niz drugog sadržaja vezanog uz Zvjezdane ratove. Između ostalog, Danijel Antunović održati će predavanje “Darth Vader, heroj, a ne zločinac! – psihologija i psihopatologija u Star Wars univerzumu” a svi fanovi moći će provjeriti svoje poznavanje SW univerzuma na tematskom kvizu.

To naravno nije sve, stoga pratite daljnje najave i službenu objavu programa.

A uz sve to, nadamo se i da će neki od vas dodatno podići konvencijsku atmosferu cosplayanjem SW likova. May the Force be with us all, barem za rikonski vikend!

Komentari