Rikonski GoH program

Počasna gošća Rikona 2018. je Aliette de Bodard, francuska spisateljica znanstvene fantastike i fantasyja koja će svojom svestranošću doprinijeti programu konvencije.

Na Rikonu vas tako u petak očekuje predstavljanje njenog književnog rada s fokusom na književni SF univerzum Xuya – alternativnu povijest u kojoj su aztečka i azijske civilizacije pretekle zapadne u svemirskoj utrci. Na predstavljanju ćete tako moći čuti o ispreplitanju utjecaja azijskih i južnoameričkih kultura, susretima i srazovima stvarnih i fiktivnih civilizacija, inspiracijama kako iz književnosti tako i iz stvarnog svijeta ali i o pisanju likova s kojima nužno ne dijelite životna iskustva i još više.

U subotu će se održati književna radionica na kojoj će sudionici istražiti razne načine stvaranja svjetova te kako ti svjetovi mogu utjecati na likove i njihovo ponašanje, a isti dan navečer Aliette de Bodard će sudjelovati na panelu o odnosu pisaca i fanova te raznim dobrim i lošim stranama fandoma i međusobnog utjecaja koji umjetnici i obožavatelji imaju jedni na druge.

Komentari