Izložbe

Tomislav Gulin

Tomislav GulinTomislav Gulin rođen je 1985. godine u Rijeci. Od rane mladosti je gajio posebnu privrženost crtanju i slikanju te je radi toga i završio Školu za primjenjenu umjetnost i dizajn.

Veliki je ljubitelj SF, horror i fantasy svijeta- tematike koje rado koristi u svojim slikama, a najveći uzori su mu H.R.Giger i Luis Royo.

U početku se koristio raznim tehnikama crtanja i slikanja, ali razvio je pravu strast prema tehnici slikanja zračnim kistom (Airbrush) – relativno nova tehnika, ali veoma široke mogućnosti primjene i potencijala.

Izlagao je svoje radove na Liburniconu (2012 i 2014), festivalu Malik (2013 i 2014) i na Rikonu 2013.

Kontakt: https://www.facebook.com/valsimoth.nylug

Ana Frković

Ana FrkovićAna Frković (Citizn999) u javnost kao umjetnik izlazi tek 2013. godine iako se bavi slikarstvom od malena.

S obzirom da su je fakultet i posao vezali za pravnu struku, sve teme radova spontano je odvode iz realnog svijeta ispunjenog nemilosrdnim i krutim zakonima u svijet onostranog, fantastičnog, slobodnog, snenog i nesputanog, magičnog, okultnog, ponekad i zastrašujućeg.

Osim slikarstva, samouka je kiparica, izrađuje nakit, dizajnira odjeću i tetovaže, a među ostalim, posebice uživa u izradi srednjovjekovne odjeće (chainmail).

Kontakt: https://www.facebook.com/pages/Citizn999/380987682056723

Valentina Barić

Valentina BaricValentina Barić rođena je 1991. godine u Zagrebu i bavi se crtanjem od kad zna za sebe. Završila je grafički smjer u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, te trenutno studira Industrijski dizajn.

Inspiraciju pronalazi u svijetu bajki, snovima, glazbi i prirodi, a najdraži motiv su joj zmajevi i druga mitska stvorenja. Osim kombiniranja tradicionalnih i digitalnih crtačkih tehnika, također se bavi skulpturom, te izradom kostima  i nakita.

Do sada je održala nekoliko izložbi po Zagrebu, od kojih jednu samostalnu, te od prošle godine redovito izlaže svoje radove na konvencijama unutar Hrvatske.

Kontakt: http://nimphradora.deviantart.com/

Živko Kondić

Živko KondićŽivko Kondić živi i radi kao ilustrator u Novom Sadu. Ima 29 godina i želju da nema 30 sljedeće godine. Završio je školu za dizajn u Novom Sadu i studirao web dizajn za koji je izgubio interes i prebacio fokus na ilustraciju: isprva šaljivu, potom ozbiljniju.

Hobistički i profesionalno ilustracijom se bavi 10-15 godina, digitalnom umjetnošću od 2011., ozbiljnije od 2013. Nada se daljem usavršavanju jer nema drugog pravca osim naprijed. Stilski je raznovrstan, ali generalno je specijaliziran za SF, apstrakciju i od nedavno fantasy.

Nije veliki poznavatelj SF+F književnosti ali beskrajno uživa u svemu tome. Što mu je inspiracija? Nema dovoljno mjesta da stane sve!

Kontakt:

Čajanka s umjetnicima

U subotu od 16:00 do 17:20 sati imat ćete priliku upoznati umjetnike, popiti s njima čaj, dogovoriti suradnju ili kupiti neki rad!

Raspored:

16:00-16:20 Valentina Barić

16:20-16:40 Živko Kondić

16:40-17:00 Ana Frković