Predstavljanja

Prethodna je godina bila prepuna zanimljivih događaja: uspjesi domaćih računalnih igara na Kickstarteru, Worldcon u Londonu, Mjesec fantastike u Rijeci… Više o svemu tome, a i nekim drugim kreativnim projektima saznajte iz prve ruke od njihovih kreatora.

 • Little Green Men: Razvoj videoigara u Hrvatskoj i novi trendovi - VR

  Starpoint Gemini 2

  Starpoint Gemini 2 je svemirska simulacija domaćih developera Little Green Men koju izdaje Iceberg Interactive.

 • Ironward: Fighting and surviving – the long development

  The Red Solstice

  The Red Solstice je postapokalitična svemirska co-op survival igra za 8 igrača u kojoj će vaš elitni tim trebati uprijeti sve svoje igrače i taktičke sposobnosti kako bi preživio te uspješno izvršio svoju misiju na Marsu.

 • Cateia Games: Tajne nastanka video igre

  Cateia Games

  Kaptain Brawe - Odlična 2D avantura koja stilom podsjeća na stare Lucas Arts-ove avanture poput Daya of the Tentaclea i Full Throtllea. U ovoj igri, Kaptain Brawe je zadužen da razotkrije teoriju zavjere na nepoznatom planetu.

 • Studiospektar: Viktor Vs. The Austro-Hungarian Empire

  Viktor

  Viktor je point-and-click avantura u izradi, smještena u alternativnu verziju Austro-Ugarskog carstva.

 • Awaken - Domaći Pen and Paper RPG

  Awaken RPG

  Awaken je nastao kao projekt domaćeg tima okupljenog pod imenom "The Games Collective". Zagriženi fanovi RPG-a, kao i fantastike, mladi tim je odlučio razviti vlastitu indie igru inspiriranu fantasy svjetovima, pričama kraj logorskih vatri i elementima domaćeg folklora. Awaken se priprema za lansiranje na svjetski poznatom crowdfunding servisu "Kickstarter" a u međuvremenu možete čuti više o igri i isprobati je na ovogodišnjem Rikonu!

 • Mirko Karas (& Hrvatska ekspedicija Loncon 3): Rintali smo pet dana i sve što smo dobili je ova #[email protected]& majica

  Loncon3 Volunteer

  Mala hrvatska ekspedicija se hrabro zaputila put Londona na Worldcon kako bi doživjela to čudo, upoznala nove ljude i zabavila se „ne radeći ništa“. No, zov majice je bio jači... Saznajte zašto, uz tračeve, osobna iskustva i razlike Worldcona od naših konvencija.

 • Udruga 3.zmaj: Mjesec fantastike

  Mjesec fantastike

  Da, Mjesec fantastike je upravo onako fantastičan kako zvuči: mjesec dana programa, zaključno s Rikonom, da nam ne bude dosadno dok dočekamo naš najdraži kon. Kako je to izgledalo ispričat će vam voditeljice projekta Nela Dunato i Valentina Mišković.