Natjecanja i kvizovi

 • Rikon Fireside Gathering turnir

  River City eSports

  Ljubitelji Hearthstone-a, početnici i veterani, pozivamo vas na druženje i turnir iz vaše omiljene igre, gdje se imate priliku boriti protiv najboljih igrača grada te osvojiti neke zanimljive nagrade i pravo hvaliti se da ste bili bolji od njih, naravno ukoliko ih pobjedite.

 • Anime/Manga kviz

  Anime Hero Clock (ironoakman.deviantart.com)

  Zaigrajte kviz za sve ljubitelje animea i mangi! Provjerite svoje poznavanje i prepoznavanje scena, likova, naslova, ali i sveopće znanje o nastanku animea i mangi.

 • Anime Music kviz

  Anime listener (sakura-mina.deviantart.com)

  Pjevušite li još uvijek uvodne pjesme svojih najdražih anime serija poput Pokémon, Sailor Moon i Digimon? Želite li dokazati svoje poznavanje raznih anime pjesama? Onda zgrabite u tim partnera/icu i udružite snage u borbi protiv vladavine zlog moderatora, koji će konstantno testirati vaše poznavanje kako J-Pop anime hitova tako i originalnih kompozicija.

 • Kwizard of Oz

  Kwizard of Oz

  Ozrenov kviz za žanrovske knjigoljupce. Ako ste pročitali više knjiga nego što ih se možete sjetiti, a k tome još pratite i novosti iz žanrovskog svijeta, ovo je kviz za vas. Budite najtočniji i osvojite nešto novo za svoju kućnu biblioteku.

 • SF vs. F

  SF v F

  Po prvi put na Rikonu, pravo pravcato debatno natjecanje! Prijavite se, odaberite stranu, formirajte tim i uvjerite glasače u publici da je baš vaša strana bolja u samo nekoliko sve kraćih i dinamičnijih rundi.

 • Kinganje i kingovsko prigovaranje

  Stephen King

  Pronađite partnera ili partnericu i dokažite da baš vi znate najviše o liku i djelu gospodina Kinga, kralja horora.

 • Kviz udruge Igranje.hr

  igranje.hr kviz

  Okupite svoj tim do četiri člana i borite se svojim znanjem protiv ostalih sveznalica. Ovaj kviz obuhvaća raznolike teme – ponešto općeg znanja i znanosti, pop kulture: znanstvene fantastike, fantasyja, igara, filmova i serija...

 • Modni SF i F kviz

  Modni kviz

  Zato jer ste Vi to tražili! Rikon 2015 vam sa zadovoljstvom najavljuje "Modni SF i F kviz". Mislite da znate prepoznati lika i/ili djelo prema odjeći, obući ili modnom dodatku? Dokažite to na modnom kvizu i osvojite ne samo nagradu već i slavu pobjede na prvom takvom kvizu na Rikonu i šire. Dođite na kviz i postanite prvi hrvatski SF modni mačak! (no, mačci, igra se u parovima)

 • Pterry kviz

  Terry Pratchett - knjige

  Premalo je u ovoj najavi mjesta za hvalospjeve velikanu ne samo humorističnog fantasyja već i književnosti općenito. Stoga vas pozivamo da pronađete partnera i dođete sudjelovati na kvizu koji se nada odati barem malu počast gospodinu koji nam je svojim djelima uljepšao živote. Nagrada ide samo najboljima, ali smijeh i zabava zagarantirani su svima.

 • Star Wars fan kviz

  Star Wars

  Mislite da imate Star Wars u malom prstu? S leđa možete prepoznati Grand Moff Tarkina i Aaylu Securu? Znate kojeg je oblika sithovski holokron, što napaja svjetlosnu sablju i tko je bio Jaxxon? U redu, možda većina pitanja na kvizu ne bude baš toliko išla u detalje i triviju ali tko zna… Ono što je sigurno jest da trebate okupiti četveročlanu ekipu i suočiti se suparnicima kroz nekoliko krugova kviza koji će testirati vaše poznavanje SW univerzuma, starog i novog, filmskog, televizijskog i književno-stripovskog (a možda ubacimo i pokoju igru).

 • La Guerra de las Galaxias

  La Guerra de las Galaxias

  Tražimo pojedince koji znaju odglumiti najpoznatije scene iz Star Wars serijala, ali u formatu meksičke sapunice. Dobit ćete mikrofon i tekst, a na vama je onda da pustite pokoju suzu te svojim pogledom i glumačkom interpretacijom očarate publiku.

 • X-Files kviz

  X-files

  The truth is out there... Kviz također. Prisjetite se avantura agenata FBI-a kroz ekipno natjecanje koje će odrediti najbolje poznavatelje ove kultne serije. Kroz niz pitanja odvojiti ćemo one koji žele vjerovati od onih koji slijepo slušaju vlasti. Stoga, dođite i testirajte svoje znanje o Dosjeima X te se pripremite za nadolazeću sezonu.

 • Game of Thrones: Sukob pet kraljeva

  Game of Thrones

  Petorica kraljeva Westerosa odlučni su u svom sukobu, ali kako bi prikupili najveću vojsku moraju imati najbolju propagandu. Pet timova preuzimaju taj iznimno težak posao pri kojem moraju smisliti najbolji slogan, nacrtati najbolji plakati ili jednostavno napraviti nešto potpuno originalno što će uzeti pozornost navećem broju ljudi. Kraljevi možda vode vojske, ali vi ih prikupljate.

 • Trials by combat

  Trials by combat

  Ready, steady, fight! Prvi borbeni turnir na Rikonu nadgledat će naš Jonathan Yoe, a od same nagrade – besplatni ulaz na Rikon 2016. - laskavija je titula Jonathanovog budućeg prvaka – championa. Ako uspijete poraziti njegovog sadašnjeg prvaka, naravno. Organizatori će osigurati boffer oružja, a prijave i izjave o odricanju odgovornosti u slučaju ozljeda bit će na Info-pultu.

 • Treasure Hunt 2.0

  Treasure Hunt

  Sudjelovati mogu pojedinci ili timovi ne veći od četiri osobe. Popis natuknica / hintova / migova / onih-stvari-koje-vam-trebaju-za-riješiti-zagonetku-i-pronaći-blago je na Info-pultu. Slušajte, gledajte, čitajte oko sebe. Razmišljajte izvan kutije i nemojte tlačiti organizatore jer vam neće pomagati. Sretno! Trebat će vam.