Predstavljanja

 • Hrvoje Gazdik: 501st Legion - gdje se snovi izmjenjuju sa stvarnošću

  501st

  Prezentacija međunarodne dobrovoljne organizacije 501st Legion, formirane s izričitim ciljem okupljanja entuzijasta te promicanja interesa za Star Wars kroz izradu i nošenje kvalitetnih kostima prilikom događaja vezanih za Star Wars, kao i doprinos lokalnoj zajednici kroz kostimirani dobrotvorni i volonterski rad.

 • Mirko Karas: Špek, svjetionik, Eurocon - Barcelona 2016.

  Eurocon 2016., thumb

  Nakon ovogodišnjeg izdanja u Sankt Petersburgu, Eurocon se u 2016. seli na zapad, u Barcelonu! Španjolci se junački pripremaju i najavljuju vrlo zanimljive goste, a ovdje ćete saznati i ostale bitne detalje o Euroconu; tko još dolazi, tko su frikiji, kako tamo stići za sitne novce i kakve veze ima špek s cijelom pričom. I to nije sve! Svi koji izdrže do kraja, sudjelovat će u maloj nagradnoj igri!

 • Fluminati: Predstavljanje romana Flumen obscura

  Ne, to nije tipfeler. Fluminati AKA autori romana Flumen obscura sjest će uz svoju urednicu i popričati o ovom neobičnom projektu, zajedničkom pisanju i, da citiramo Milenu Benini, najboljem multiautorskom fantastičnom romanu o Rijeci koji ćete ikad imati u rukama. Rijeka kakvu niste mogli ni zamisliti: mračni prolazi, ljubav i revolucionari, prošlost i budućnost, mehanika i magija: sve se to isprepliće i zrcali u neobičnoj sudbini jedne obitelji, rastrzane između ludila i stvarnosti. Hoće li hrabrost i odlučnost biti dovoljni da rasprše kletvu? Dođite i poslušajte.

 • Mihajlo Vitezović: Deset godina Festivala srpskog filma fantastike

  FSFF thumb

  Predstavit će se ideja festivala, nastanak i kratka povijest od 2006. do danas, čime će se također dobiti osvrt na razvoj filma fantastike na ovim prostorima. Saznat ćemo kakva je regionalna i međunarodna suradnja i njezin značaj, kako se stvara poticaj mladim autorima i promovira žanra. Također će biti predstavljene nagrade (Koskar i Piramida) i gosti festivala, a bit će i riječi o tome kako je pokrenuta prva Zombi šetnja u Beogradu. Na sve to, nadovezuje se projekcija kratkih filmova (Best of FSFF).

 • Davorin Horak: Promocija romana "Noćni vlak za Dukku" Danijela Bogdanovića

  Davorin Horak

  Kao četvrta knjiga u biblioteci Solaris nakladnika Hangar 7 (Sirius B, Titan, Nebula) objavljen je prvi roman nagrađivanog autora Danijela Bogdanovića. Knjiga će premijerno biti predstavljena upravo na Rikonu, a uz autora o knjizi će govoriti i urednik biblioteke Davorin Horak. Kako je riječ o debitantskom romanu očekujte da će autor imati što za reći nakon što se dokazao kao pisac priča. Pokušat će vas uvjeriti da je njegov roman jednak, ako ne i bolji od sve što je do sada napisao.

 • Miroslav Wranka: Upoznajte "ZaKon igre"

  Zakon igre

  Zanimaju vas stolne (tabletop) igre, igre uloga (roleplaying, RPG) i larp? Ili ne znate o čemu se tu radi, ali vam zvuči zanimljivo? Pridružite nam se na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, 17. listopada 2015. godine - na konvenciji ZaKon igre - i doznajte odgovore na sva vaša pitanja o ovom jedinstvenom načinu zabave.