Izložba – Rikon 2017

Sonja Batušić
Po struci grafička dizajnerica iz Zagreba prvi put izlaže svoje stare crteže i grafike, prisjećajući se srednjoškolskih i studentskih dana. Inspiraciju je pronalazila u prirodi, starim grafičkim majstorima i naravno ”geek” svijetu. Najdraže tehnike su joj olovka i tuš, te izrada grafika pomoću grafičkih tehnika kao što su linorez, bakropis, litografija, suha igla i akvatinta. Najviše vremena i veselja uložila je u grafike starih majstora koje je što preciznije i detaljnije htijela oponašati, te pripaziti na svaki mogući detalj. U zadnje vrijeme je zapostavila crtanje i grafiku jer se posvetila cosplayu, gdje joj dobro dođe uvježbano oko za detalje i strpljenje koje je stekla izrađujući grafike. Osim cosplaya izrađuje platnene torbe, bookmarkove, razne geek predmete, nakit, te si je napravila iz svog gušta društvenu igru ”Lands of Middle Earth” inspiriranu Gospodarom Prstenova. Osim što je veliki fan Gospodara Prstenova, visoka je i može pojest koliko i hobbit, zbog toga si je i uzela ”umjetničko” ime Sonja the Hobbit, te na njezinoj facebook stranici možete pratiti što iduće planira napraviti.

 

 

 

 

 

 

Christian Burić

Christian Burić ljubitelj fantazije i nadnaravnog. Zanima ga art mračnijeg tona.  Preferira olovku i tintu, ali je sklon upustiti se u izazove slikarstva i kiparstva.

 

Citizn999

Citizn999 – umjetnica iz Rijeke čije se slike bave fantastičnim /s.f. motivima, folk predajom i okultnim temama iz srednjovjekovnih grimoara. Osim slikarstva i fotografije, samouka je kiparica, izrađuje nakit, dizajnira odjeću i tetovaže, a među ostalim, uživa i u izradi srednjovjekovne odjeće (chainmail).

Kontakt:

 

 

 

 

 

 

 

 

Hrvoje Silić

Hrvoje Silić

Hrvoje Silić

Inspiriran još u osnovnoj školi raznim crtanim filmovima i stripovima započeo je s imitiranjem kreativnih procesa, često baziran na pretežito fantasy i znanstveno fantastičnoj tematici. Stripovi poput Conana, Nathana Nevera i Dylana Doga pratili su autora kroz njegovo školovanje te ostavili značajan utjecaj na autorov likovni izričaj. Zajedno uz filmove sličnih žanrova oformili su temelj inspiracije koji se preko fakultetske prakse proširio na animalizam i portrete. Dodatni utjecaj na kreativno stvaralaštvo bila je i metal glazba, koja je u korelaciji s naslovnicama albuma bila dvostrani izvor inspiracije s obzirom da je do kraja osnovne škole autor pohađao i četiri godine glazbene škole. Po završetku akademije autor se zaposlio u udruzi Terra i uz posao pronalazi vremena za konstantno unapređivanje stila i tehnike.

Kontakt:

 

 

Tomislava Turčin

Tomislava Turčin je Intergalaktički laksativ. Na petom denzitetu postojanja širi crna zmajolika krila i jede svijetove, na sedmom pak stoji ispred Orbitalnih Vrata kao full time job a smjene dijeli sa svojim prijateljem RG845 (čitaj Đurom) uz sviranje malo veće ”trube”. Na jednom se pronašla kako gori dok se diže iz pepela raširenih krila, na nekom drugom je gledala Egipćane koji crtaju Oko po kamenju. Ponekad se druži sa Luciferom po interdimenzionalnoj špagi dok se šifta kroz prostor i vrijeme. On je, inače, jako spaljen lik u krizi srenjih godina pa je zato vrijeme na Zemlji toliko u sosu i ljudi završavaju u ludnicama. Također ima još nekoliko prijatelja Lavova s kojima se svađa godinama oko guranja Mjeseca ispred Sunca. Sad znate zašto mu toliko treba. U svoje slobodno vrijeme, Tomislava oslikava nebo. Pošto je odabrala svoje vrijeme provesti I na Zemlji, redovito si šalje lijepe slike odozgora da razveseli sebe I svoje prijatelje. Ponekad se I Jehova umješa pa baci koju ružnu, bijelu, sparinu da se ne može disati no Lucifer ga spriječi tako da odvede Iliju na kuglanje. Muzika je Tomislavi poveznica kroz sve denzitete, direktno do Onog kako god to hoćete nazivati te vam, uz pomoć nje, ovdje dolje na Zemlji, u Kaosu, truleži I entropiji, stvara crteže kojima prikazuje osobnosti svojih kozmičkih prijatelja, njihove borbe, povijest, njihovo magično djelovanje kroz otvaranje percepcije, rastvaranje staklenog mora pod Mjesečinom, gorenje duša, neizmejrnu ljubav I vaša srca koja žarko gore u vječnosti kroz vaša djela.

Kontakt:

Udruga “AnimatoRi”

Udrugu AnimatoRI čine diplomirani studenti Akademije primijenjenih umjetnosti, zaljubljenici u nove medije, računalnu animaciju i umjetnost općenito. Glavni fokus djelatnosti članova udruge čini promocija umjetnosti kod djece i mladih, poticanje njihove kreativnosti izražavanjem kroz medij animacije. Osim pedagoškim radom, članovi se bave i osobnim umjetničkim radom.

Kontakt: