Terrible Creations LARP maraton

Autor: Joško Frančeski

Iskoristite priliku. Otkrijte koja je vaša uloga. Isprobajte kako je biti u tuđoj koži. Tijekom Rikona ćemo igrati raznovrsne komorne LARP-ove i podučiti vas svemu što trebate znati kako bi postali larper(ic)a.

Petak, 6. listopada 2017.
 21:00 – 23:00
Obitelj Andersson (Åke Nolemo, Johan Röklander)
Braća i sestre ponovno su se okupili nakon dugo vremena kako bi se dogovorili o raspodjeli imobine nakon smrti njihovih roditelja, kao i hoće li provesti blagdane zajedno. To neće biti tako jednostavno kao što se naizgled čini…
Obitelj Andersson je igra u suvremenom okruženju, nesvakidašnje strukture i dinamike, u kojoj se svatko od nas bar djelomično može pronaći i prepoznati.
Broj igrača: šest do deset
Trajanje: do dva sata
Subota, 7. listopada 2017.
15:00 – 17:00
Izbor vođe pohoda (Terrible Creations)
Veliki vikinški pohod se bliži. Vrijeme je za odabir ratnika koji će ga voditi. Imaš li što je potrebno da postaneš vođa? Možeš li uvjeriti ostale ratnike da ih upravo ti trebaš voditi?
Igra koja kombinira roleplaying i pripovjedanje u kojoj trebate druge uvjeriti kako ste baš vi rođeni vođa.
Broj igrača: pet do deset
Trajanje: do dva sata
17:00 – 19:00 (Terrible Creations)
Singularnost
Istraživački međuzvjezdani brod poslan je u rutinsku misiju s posadom koju čine ljudi i androidi. Obje strane su podijeljene oko buduće uloge androida u svijetu kojim su dosad dominirala ljudska bića. Odnosi su zategnuti, sukob je u zraku. Kome ćete se prikloniti?
Broj igrača: do 12
Trajanje: do dva sata
Nedjelja, 8. listopada 2017.
10:00 – 11:30
Alkimirova kuća (Goran Dimić, Dorijan Strnad, Terrible Creations)
Nestao je poznati alkemičar Alkimir. Nitko ne zna gdje je. Jako je važan čovjek jer je u laboratoriju u svojoj kući pripremao je sve lijekove za selo Trolist. No, u njegovom su se laboratoriju često događale čudne, čudne stvari… Molimo vas, hrabre junakinje i hrabri junaci, pomagajte!
Alkimirova kuća je kombinacija tabletop igre i LARP-a, namijenjena djeci staroj između pet i deset godina, tijekom koje će postati smiona družina pustolova kojoj će trebati domišljatosti i spretnosti kako bi vratila Alkimira kući.
Broj igrača: 3-10
Trajanje: 90 minuta