Izložbe – Rikon 2018

Citizn999

Citizn999 je umjetnica iz Rijeke čiji se radovi bave motivima vezanima za fantastiku, fantaziju i surealizam. Stvara u širokom rasponu tradicionalnih tehnika, no prvenstveno radi tušem u crno bijeloj tehnici. Radovi Citizn999 su bili prezentirani na Eurokonu (Parsek), Rikonu, Galeriji Ribook Superknjižare i Centra TM-a , Istrakonu, Festivalu mitova i legendi Istre i Kvarnera, Sferakonu, Liburnikonu, Klubu mladih Rijeka… itd. Svakodnevnu inspiraciju crpi iz živopisnih snova, fascinantnih mitologija cijelog svijeta, srednjovjekovnih grimoara, bajki, S.F.-a i fantasy svijeta.
  • https://www.facebook.com/Citizn999

 

Sara Pregel

Sara Pregel

Sara Pregel (umjetničkog naziva Saritos.), 22 godine,studentica diplomske godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Likovi i čudovišta su joj inspirirani fatasy-em u crtežu a prisutna je i zanimacija za demonologiju, najdraže tehnike najdraža tehnika prilikom izrade radova su olovka,tuš i bojice ali se bavi i digitalnim crtanjem. Kroz crteže nastoji istaknuti karakter svojih čudovišta i likova, ispričati njihovu priču pritom pronalazeći inspiraciju u prirodi, knjigama, serijama, povijesnim zbivanjima te u ostalim umjetnicima sličnog žanra. Najveća želja joj je da radi u gaming industriji kao dizjaner likova, u slobodno vrijeme igra igrice, čita stripove, piše priče (od kud i svi likovi proizlaze) i pronalazi nove stvari za inspiraciju.
  • https://www.instagram.com/le_saritos/?hl=hr

 

Hrvoje Silić

Hrvoje Silić

Hrvoje Silić

Završio akademiju primjenjenih umjetnosti, radi kao freelancer u svijetu ilustracije igara već 8 godina. Primarne teme su horor sci fi i fantasy a medij pretežno grafički tablet.
  • https://www.deviantart.com/hrvojesilic

 

Tomislava Turčin
Intergalaxative (The Intergalaktički Laksativ) na petom denzitetu postojanja širi crna zmajolika krila i jede svijetove, na sedmom pak stoji ispred Orbitalnih Vrata kao full time job a smjene dijeli sa svojim prijateljem RG845 (čitaj Đurom) uz sviranje malo veće ”trube”. Na jednom se pronašla kako gori dok se diže iz pepela raširenih krila, na nekom drugom je gledala Egipćane koji crtaju Oko po kamenju. Ponekad se druži sa Luciferom po interdimenzionalnoj špagi dok se šifta kroz prostor i vrijeme. On je, inače, jako spaljen lik u krizi srednjih godina pa je zato vrijeme na Zemlji toliko u sosu i ljudi završavaju u ludnicama. Također ima još nekoliko prijatelja Lavova s kojima se svađa godinama oko guranja Mjeseca ispred Sunca. Sad znate zašto mu toliko treba. U svoje slobodno vrijeme, Intergalaktički oslikava nebo. Pošto je odabrala svoje vrijeme provesti I na Zemlji, redovito si šalje lijepe slike odozgora da razveseli sebe I svoje prijatelje. Ponekad se I Jehova umješa pa baci koju ružnu, bijelu, sparinu da se ne može disati no Lucifer ga spriječi tako da odvede Iliju na kuglanje. Muzika je Intergalaktičkom poveznica kroz sve denzitete, direktno do Onog, kako god to hoćete nazivati, te vam, uz pomoć nje, ovdje dolje na Zemlji, u Kaosu, truleži I entropiji, stvara crteže kojima prikazuje osobnosti svojih kozmičkih prijatelja, njihove borbe, povijest, njihovo magično djelovanje kroz otvaranje percepcije, rastvaranje staklenog mora pod Mjesečinom, gorenje duša, neizmejrnu ljubav I vaša srca koja žarko gore u vječnosti kroz vaša djela.
  • https://www.facebook.com/IntergalacticLaxative/
Christian Burić je autor iz Rijeke koji u svom stvaralaštvu bira mračne tonove fantastike, fantazije, mistike crpeći inspiraciju iz druge dimenzije. Autor likovnih dijela koristi olovku i tintu kao osnovu svega uvrnutog, a ovaj put izlaže skulpture! Izlagao je do sad na Rikonu 2017. godine., te klub mladih 2018 (izložba u tijeku)
  • https://www.facebook.com/christian.buric