Paneli – Rikon 2018

 • Globe Larptrotters

  Hrvatski larperi, kad im financije to dopuštaju, obilaze međunarodne blockbuster larpove i uvijek se vraćaju puni (dobrih ili loših?) dojmova. Ako vas zanima po čemu se inozemni larp-spektakli razlikuju od domaćih i kako na njima doživjeti doista nezaboravno iskustvo, te kako razlikovati fantastičan larp, na koji vrijedi utrošiti vrijeme i novac, od potencijalne katastrofe, poslušajte iskustva i preporuke naših Larptrottera.

 • Artist Talk & Drawing Games

  Ako se bavite umetnošću ili ste na tom putu, pridružite nam se na panelu i radionici na Rikonu! Troje umetnika (Zhillustrator, Zedartha i Nimphradora) će pričati o svom umetničkom i konvencijskom putu, odgovarati na pitanja, davati savete, a kroz sve to igraće se neka od više drawing games. Panel će se odvijati na engleskom jeziku.

 • Fanovska očekivanja vs autorove "obaveze"

  Autori i njihovi fanovi nikad ranije nisu imali ovoliko prilika za međusobnu interakciju ali i mogućnosti utjecaja jedni na druge. Gdje su granice, što je u redu očekivati a što tko kome (ako išta) duguje; kako vam se perspektiva promijeni kad od samo fana postanete fan i pisac; fandom kao široka a disfunkcionalna obitelj- razgovarat ćemo o svemu ovom i više. Stavka se održava na engleskom jeziku.

 • Hobi +1: Biznis na kreativni pogon

  Sudionici panela "Hobi +1: Biznis na kreativni pogon" su kreativci iz hrvatskog fandoma koji su svoj hobi i strast podigli na višu razinu.

 • Feminizam u hrvatskom SF-u

  Svi znamo da su "Žene tiha snaga hrvatskog SF-a", no koja su to točno feministička djela u domaćem SF-u, kako su se promijenila od doba Siriusa do danas i kakva je to zbirka domaćeg feminističkog SF-a na pomolu za englesko tržište te kako točno upasti u istu, saznajte na panelu. I još mnogo toga.