Predstavljanja – Rikon 2018

 • Futuricon – Eurocon 2020 u Rijeci

  Nela Dunato

  Osvojili smo Eurocon! Što sad?! Organizatorski tim Futuricona će predstaviti kako je tekao proces prijave i bidanja, po čemu će se Futuricon razlikovati od "standardnog" Rikona, te kako se uključiti u program ili organizaciju.

 • Aleksandar Žiljak: Ndanabova djeca - promocija romana

  Aleksandar Žiljak

  Ndanabova djeca najnoviji je roman Aleksandra Žiljka, njegov peti po redu. Zastrašujuća vizija budućnosti u kojoj opstanak ljudskog roda, skoro istrebljenog tajanstvenom bolešću, ovisi o pilotima paukolikih borbenih strojeva, a najveći je neprijatelj nečista savjest čovječanstva.

 • "Autorske bure" s Milenom Benini - Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture

  U sklopu projekta projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture te programskog pravca Lungomare, naša poznata spisateljica Milena Benini sudjelovala je na projektu "Autorske bure" na rezidenciji u Mošćeničkoj Dragi.

 • Living spaceships, tea masters and galactic empires: exploring the universe of Xuya

  Priče iz Xuya univerzuma isprepliću utjecaje kineske, vijetnamske te aztečke kulture a sve o ovom bogatom univerzumu, inspiracijama iz književnosti i stvarnog svijeta možete saznati ravno iz ustiju naše počasne gošće.

 • Udruga Valinor

  Prezentacija udruge Valinor iz Srbije - predstavljanje rada grupe od osnivanja i događaja koji su tome predhodili, preko trenutnih aktivnosti do otkrivanja planova za naredni period. Poseban akcenat na aktivnosti grupe koje se ne tiču kospleja.

 • Predstavljanje stripa Mr. Joe i Strip Čitaonice Mrkli Mrak

  Pretstavljanje prvog sveska stripa Mr. Joe autora Vibora i Vjerana Juhasa. "Mr. Joe" priča događaje lika Velog Jože iz priče Vladimira Nazora (ovdje znanog kao Mr. Joe iliti Johann) ali u njegovim avanturama mimo one ispričane u Nazorovoj pripovjetci. Osim što se radi o novim avanturama njima se pristupa na moderniji način te su prožetije humorom, akcijom i nadnaravnim.

 • Hangar 7

  Davorin Horak

  Predstavljanje nakladničkog plana i ekskluzivna objava novog, dvogodišnjeg izdavačkog projekta Hangara 7.