Predstavljanje stripa Mr. Joe i Strip Čitaonice Mrkli Mrak

Predstavljanje prvog sveska stripa Mr. Joe autora Vibora i Vjerana Juhasa. “Mr. Joe” priča događaje lika Velog Jože iz priče Vladimira Nazora (ovdje znanog kao Mr. Joe iliti Johann) ali u njegovim avanturama mimo one ispričane u Nazorovoj pripovjetci. Osim što se radi o novim avanturama njima se pristupa na moderniji način te su prožetije humorom, akcijom i nadnaravnim.
Uz to predstaviti će se i projekt Strip Čitaonice Mrkli Mrak u Puli čija je funkcija približiti svjetsku i lokalnu strip scenu užoj i široj publici kroz mogućnost uvida u suvremena i klasična tiskana strip izdanja, izložbe i predstavljanja autora.

 

VJERAN JUHAS PIRO (Pula, 1978.) – pulski grafički dizajner, predsjednik udruge Mrkli Mrak iz Pule te jedan od suosnivača HUiU-a (Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika). Inicijator je i voditelj projekta Strip Čitaonice Mrkli Mrak. Osim vođenja strip čitaonice i organizacije programa HUiU galerije trenutno radi u agenciji za PR i oglašavanje Alphera, a u ulozi scenarista s bratom Viborom izdao je prvi broj Mr. Joea… u nadi da će ih izdati još nekolicinu.
Ljubitelj je Polaroid fotografije i ljubomoran na sve ljude koji dobro crtaju.